Sylta gresskar
Vel overstått Halloween,
og kanskje har du et gresskar til overs?
I såfall er det veldig godt å sylte gresskar
og servere til julemiddag/svinekjøtt.
Første bud er å sette på kjøkkenvifta/
sørge for god utlufting,
for eddik som koker svir nesten i øynene.
Skjær gresskarkjøttet i terninger
(eller bruk kulejern for litt penere resultat)
Kok opp en flaske 7% hvit eddik, 8 dl sukker og 50 gr fersk ingefær.
Kok gresskarbitene i flere omganger,
til de er møre og blanke.
Ta ut gresskarbitene og kok inn sausen i ti minutter.
Hell oppi bitene igjen,
og gi dem enda et oppkok.
Legges deretter på sterile glass,
og de holder seg i flere år.
Og det blir mange glass av et gresskar,
så her har du fine vertinnegaver til adventsbesøkene.
Lykke til!
-Lottemora-