Sylta gresskar


Vel overstått Halloween,
og kanskje har du et gresskar til overs?

I såfall er det veldig godt å sylte gresskar
og servere til julemiddag/svinekjøtt.


Første bud er å sette på kjøkkenvifta/
sørge for god utlufting,
for eddik som koker svir nesten i øynene.

Skjær gresskarkjøttet i terninger
(eller bruk kulejern for litt penere resultat)

Kok opp en flaske 7% hvit eddik, 8 dl sukker og 50 gr fersk ingefær.

Kok gresskarbitene i flere omganger, 
til de er møre og blanke. 


Ta ut gresskarbitene og kok inn sausen i ti minutter.
Hell oppi bitene igjen,
og gi dem enda et oppkok.

Legges deretter på sterile glass,
og de holder seg i flere år.

Og det blir mange glass av et gresskar, 
så her har du fine vertinnegaver til adventsbesøkene.

Lykke til!

-Lottemora-