Innhøsting


Da er mesteparten av urtene høstet inn.


Oregano og Timian har vokst villig 
i kassene på verandaen i sommer,
og nå er det klart for tørking.


Dette blir masse godt pizzakrydder


Peppermynte har jeg også mye av.

I sommer har jeg brukt den i mojitos og limonade.

Den er også kjempegod i te 
sammen med litt honning.

Nå har jeg tatt ca halvparten 
og hengt til tørk, 
så har jeg te utover vinteren også. 


Og så håper jeg at det blir noen fine kvelder 
på verandaen nå i september,
sånn at jeg får brukt opp resten av bladene i mojitos


Og vårløken er klippet i bittesmå biter,
tørket i ovnen og lagt i glass.

Du kan også fryse frisk vårløk / gressløk om du vil,
men jeg synes det er lettvint å ha den i krydderhylla.
Hvis ikke hadde den nok blitt liggende 
nederst i fryseren til neste sommer.



Men nå skal jeg pleie forkjølelsen min
med litt peppermynteolje i dampende vann.
Løser effektivt opp tette neser!

Klem
Lottemora