Bringebær cupcakes, oppskrift


Under siste uka mi på helsefortet
lagde vi damene
søte bringebær cupcakes 
og da lovte jeg å legge ut oppskrifta her.


Røren:
4 egg og 3 dl sukker vispes til eggedodis
Tilsett 200 gram margarin, 2 ts bakepulver,
3 ts vaniljesukker og 5 dl hvetemel.
Rør godt.
Tilsett en boks bringebærgelepulver (!) og en boks kremfløte
og visp til det ikke er klumper.

Men vil du gjøre det på den lettvinte måten
kan du kjøpe en pakke ferdig muffinsmix, 
og bare tilsette fløten og gelepulveret.

Fyll muffinsformene ha halvfulle og legg i en frisk bringebær.

Steikes på 200 grader i ca et kvarter.

Frostingen
5 del melis, 250 gr soft margarin, t ts vaniljeessens 
og 1 dl bringebærpure**
Røres sammen til den er passe tykk. Evt spe på med mer melis. 
Det er også kjempeviktig å avkjøle pureen før du blander den i resten...
det gjorde ikke vi, og dermed så ble frostingen litt flytende og rar.


Bringebærpureen lager du slik;
Varm bringebær i en kjele, tilsett 2 ss sukker og saften av en halv sitron. 
Sil for å fjerne steinene.

Lykke til damer!

Flere spennende og gode oppskrifter finner du i Ingrid Hancock Bjerknes
sin Cupcakes-bok


-Lottemora-