Makroner, en tålmodighetsprøve....
Idag har jeg altså prøvd meg på makroner igjen.
Forrige gang hevet de seg så store at det var umulig
å bite over om man skulle legge to og to sammen
Men denne gangen bestemte jeg meg for å lese oppskriften nøye
og følge alt til punkt og prikke
Så jeg startet med å tørke, skolde og kverne mandler,
med god hjelp av min skjønne datter.
Deretter måtte mandelmassen inn i ovnen og tørke en time.
Eggene ble tatt ut av kjøleskapet for temperering
Tålmodighet er ikke min sterkeste side
når det kommer til baking
Så da var det sannelig godt av Kari og barna
kom på middagsbesøk
En god middag og masse skravling
mens mandlene tørket i ovnen
*
Laks med dill og hvitløk som forrett
*
Kjøttkaker til hovedrett
*
Og mandariner og pepperkaker til dessert
*
Så var det klart for å lage røra
Melis og mandelmasse i en bolle
Eggehvite og sukker vispes
Oppi med konditorfarge
Deretter løftes det tørre inn
Lagde en mal til å ha under bakepapiret
slik at alle ble like store
Sprøytet ut på bakepapiret
Satte til tørking på benken en drøy halvtime
Og deretter inn i ovnen
På første brettet hadde jeg tatt i altfor lite farge
og hadde brettet inni ovnen ett minutt for lenge
slik at de ble litt beige
Men hva gjør vel det
når man har bronse-spray?
Disse ble faktisk fylt med nugatti,
og smakte himmelsk.
Nå er siste brettet i ovnen
Med mer farge i røra
og litt tynnere makroner
Prøvde å legge perler på et par av den,
og det ble lekkert!!
Disse skal fylles med bringebærglasur
Men det får bli en annen dag.
Nå er jeg dønn sliten
Er det forresten noen som
har erfaring med å fryse makroner?
Klem
Lotte