Himmelsk rabarbrapai

Idag ble det sannelig en
lite produktiv
 dag
Trøtt og slapp

Hadde
store forhåpninger
om å få litt sol på kroppen

Men vinden var skikkelig sur
Og straks sola gikk bak en
sky kjentes det godt at det
bare var 12 varmegrader



I forrige innlegg
skrøt jeg så
uhemmet
av den gode paien jeg lagde
i går,
(må jo det når jeg lager noe
som blir så til de grader vellykket)
og sannelig har det kommet
melding med etterlysning
av oppskrift.
Så den kommer nå
Ikke noen bilder, for paien er
spist opp for lengst.



Himmelsk rabarbrapai
med marengs
Paideig:
4 dl hvetemel
150 temperert smør eller margarin
1 ss sukker
4 ss vann

Fyll:
ca 500 g rabarbra
1 dl sukker
1 ss potetmel

Marengs:
3 eggehviter
0,75 dl sukker
Og så gjør du så her...
Bland/kna sammen smør, mel og sukker.
Og når det er godt blandet rører du inn vannet. 
Deretter settes deigen kaldt en stund.

Trykk deigen ut i en smurt paiform, også oppover kantene.
(og det går helt fint å bruke ildfast form også.
Husk bare å smøre den....for det glemte jeg....)

Skrell og kutt rabarbraen i biter og bland den med sukker og potetmel.
Fordel det på paien. Brett kantene inn over rabarbraen dersom de er høyere enn resten.
Evt lag "gitter" oppå,  om du ikke skal ha marengs da... 
Stek ved 225 grader i ca 35 minutter. Ta den ut av ovnen.

Skru ovnen ned til 150 grader og lag marengsen:

Pisk eggehvitene, ha i sukkeret og pisk til det er helt stivt.
Fordel marengsen utover paien, evt. med sprøytepose for et fint mønster.
Stek paien videre til marengsen har fått litt farge.

Serveres lunken med is til.



Og som sagt tidligere; er det noen
"kjentfolk" som skal på Glansdagen,
send meg en mail/melding etc