torsdag 5. august 2010

To herlige uker i Alanya, Tyrkia

Da var ferien over for denne gang, og vi har hatt to herlige uker i Alanya, Tyrkia.

Har kost oss med masse god mat, for det meste på restauranten Happy Days, hvor servitørene lagde roser av serviettene og blåste flammer med hjertefasong. Ungene storkoste seg!

Dagene ble stort sett tilbragt på Kleopatrastranden, da det var en smule i varmeste laget ved bassenget. 40-45 grader på dagtid, og 26 grader i vannet er nesten i varmeste laget for Lottemora. Første dagen starta vi med Hamam / Tyrkisk bad, alle fire. Nyskrubbede og innsmurt i olje var vi klare for sola....... Og noen av oss ble en smule solbrente....
Vi var også med gjengen fra Happy Days på båttur i familiebåten. Ankra opp "midtfjords" og bada i det krystallklare turkise vannet. Skipperen lagde et herlig måltid på grillen og ettermiddagshvilen ble tatt på soldekket foran.Plutselig var det noen som fikk øye på noe i vannet like utenfor båten. Lottemora ble skikkelig oppspilt og trodde hun endelig skulle få se en delfin på nært hold. Men da den kom nærmere vannoverflaten, såg jeg at dette var noe mye større. Kanskje en hval? Men etter noen sekunder ble også denne teorien forkastet. For til syne kom en gedigen havskilpadde, på rundt 200 kilo. Den stakk huet opp av vannet og titta på oss før den svømte avgårde. Vi fikk se flere skilpadder i løpet av turen, men det skjedde hver gang jeg hadde lagt kameraet i veska.Mannen var skikkelig modig og hoppa fra båten for å svømme inn i denne grotta.


Vi besøkte også bazaaren, som er et svært eldorado for shopping. Og med litt lavere priser enn i main streetn.

Shopping ble det også mye av. Fant b.l.a. et lekkert te-sett som matcher Saturn Platina og en pakke med tyrkisk eple-te. Og masse collegejakker og jeans til store og små. Gladiator-sandaler til meg og vesla, og joggesko til gutta.
En av de siste dagene dro vi ut på enda en båttur, og fikk se andre områder av Alanya enn den første gangen.

Vi var også på fotografering på stranda en kveld, og fikk tatt nydelige familiebilder i solnedgangen. Men disse har jeg ikke scanna inn enda.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Ha en superfin dag, hilsen Lottemora